Απάντηση στην δημόσια επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΕΒΕΖΑ

Απάντηση στην δημόσια επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΕΒΕΖΑ

Διαβάζοντας τη δημόσια επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» αναρωτιέται κανείς, αν οι διοικούντες του επεδίωκαν τη δημοσιότητα, τι άλλο θα μπορούσαν να σκεφθούν για να προβληθούν?

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε  την τακτική των απαντήσεων και των αντιπαραθέσεων  δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης,  για τον απλούστατο λόγο ότι «χρεώνονται» στον Αντιπεριφερειάρχη και κατ’ επέκταση και στην Περιφέρεια (ως θεσμό) αρμοδιότητες που δεν τους ανήκουν και για τις οποίες νομοθετικά δεν  μπορούν να παρέμβουν
(π.χ. Σχολικά Συγκροτήματα, Μουσικό Σχολείο, Λιμάνι, Βιομηχανική Ζώνη, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού κλπ κλπ).

Μόνο την πανδημία ξέχασαν να μας χρεώσουν…

Και όλα αυτά με μια τοξικότητα, έναν εκνευρισμό και μια εμπάθεια που κατά τη γνώμη μας δεν αρμόζει σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, οι οποίοι εξ όσων γνωρίζουμε έχουν ως βασικό στόχο την προαγωγή του πολιτισμού, κάτι που έχει διαφύγει από τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» κρίνοντας από το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν αμφισβητούμε την αγάπη τους για την Πρέβεζα, η ίδια αγάπη και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό διακρίνει και όλους όσους έχουν και την ευθύνη να μετουσιωθεί αυτή σε πράξη. Δεν αποδεχόμαστε όμως την απολυτότητα, την επιθετικότητα, την επί παντός επιστητού άποψη  και κυρίως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την επιχειρούμενη υποβάθμιση του έργου και των προσπαθειών που γίνονται για να λυθούν εκκρεμότητες δεκαετιών, όχι μόνο από εμάς, αλλά και από όλους τους φορείς, οι οποίοι εισπράττουν αντίστοιχη επιθετικότητα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρέβεζα». Αυτού του είδους η επιχειρηματολογία ταιριάζει σε πολιτικό όργανο και μάλιστα ακραίο και όχι σε πολιτιστικό σύλλογο.

Από την πλευρά μας, ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ανοικτοί σε κάθε αίτημα για ενημέρωση για την πορεία των έργων και των δράσεων που έχουν αναληφθεί, όπως κάνουμε μέχρι τώρα και εάν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» δεν θέλει, δεν πρόκειται να ασπαστούμε αυτό το είδος επικοινωνίας που έχει επιλέξει και δεν θα ξαναμπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε για τους ανωτέρω λόγους.

Από το Γραφείο Τύπου Π.Ε. Πρέβεζας