Ένα εκατομμύριο ευρώ για τη στήριξη των απόρων, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Ένα εκατομμύριο ευρώ για τη στήριξη των απόρων, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4
Στράτος Ιωάννου: «Είμαστε στο πλευρό όσων υποφέρουν»

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης θα προσφέρει το νέο πρόγραμμα στήριξης που οργανώνει και ηγείται ως επικεφαλής εταίρος η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και στο οποίο συμπράττουν ένα πλήθος θεσμών και φορέων.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη την Τρίτη 23 Ιουνίου, την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου με σκοπό το συντονισμό των φορέων που συμβάλλουν στην «Κοινωνική Σύμπραξη» της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, για την βέλτιστη υλοποίηση του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», προβλέπονται διανομές τροφίμων, γευμάτων και βασικής υλικής συνδρομής, σε απόρους, σε αστέγους και σε μαθητές δημοτικών σχολείων. Επίσης, προβλέπεται η παροχή ειδών οικιακού καθαρισμού, ειδών προσωπικής υγιεινής ακόμη και ρουχισμός και βρεφικά και παιδικά είδη.

Μέσα στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης συνοδευτικά μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών έκτακτων αναγκών των απόρων, όπως υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο οικογένειας (ή και σε μονήρη άτομα), διατροφικές συμβουλές (συμβουλές υγιεινής διατροφής), συμβουλές υγιεινής διαβίωσης, συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού, νομική συνδρομή, υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών (πχ πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες κλπ), κοινωνικά φροντιστήρια, κ.α.

Ο κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε σχετικά: «Προσπαθούμε με κάθε μέσο να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και χειμάζονται από τις συνέπειες της κρίσης. Μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου προγράμματος βοήθειας που εξασφαλίσαμε από την Ένωση Εφοπλιστών, που έδωσε ανάσα σε εκατοντάδες οικογένειες, αναλάβαμε την πρωτοβουλία και υλοποιούμε τώρα ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Πιστεύω ότι θα συμβάλλει και αυτό στην ανακούφιση των συμπολιτών μας και εμείς από την πλευρά μας μπορούμε να εγγυηθούμε την άριστη διανομή, εκεί όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Ευχαριστώ θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υπηρεσίες, συλλόγους και πρόσωπα που θα συμβάλλουν στο έργο της εφαρμογής του προγράμματος.»

Οι φορείς που συμπράττουν στην «Κοινωνική Σύμπραξη» της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας είναι οι ακόλουθοι:

1) ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
2) ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
3) ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ
4) ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ
5) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
6) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
7) ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
8) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ
ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
9) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΑΜΕΑ) Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ
10) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΕΑ «ΕΛΠΙΔΑ»
11) ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Κ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ- ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ) ΚΕΕΑΑ
12) ΟΚΑΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
13) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
14) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
15) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ
ΙΑΤΡΙΚΗΣ «PROLEPSIS»
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο κ. Α. Νάστας, Δήμαρχος Δ. Πάργας, ο κ. Αχ. Ρίζος, Αντιδήμαρχος Δ. Ζηρού, με συνεργάτες τους, ο κ. Ν. Κυρμιζόγλου, από το Φιλόπτωχο Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης, η κα Ελ. Αγγέλη Δημοτική Σύμβουλος Πρόνοιας και Παιδείας, ο κ. Ι. Νικόπουλος Γ. Δ/ντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, η κα Δ. Καμπούρη Προϊστάμενη Τμ. Κοινωνικών Υπηρεσιών Περιφ. Ηπείρου, η κα Μ. Ζουρουφίδου, Προϊσταμένη Πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας, ο κ. Χρ. Μπέλλος Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, ο κ. Θ. Κυραμάρης Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, ο κ. Θ. Δήμας, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, ο κ. Δήμος Βασίλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Πρέβεζας, ο κ. Β. Πάνου γρ. του Συλλόγου Πολυτέκνων, ο Κ. Φαρμάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ν. Πρέβεζας, ο κ. Αν. Οικονόμου, γρ. του Συλλόγου ΑΜΕΑ ΕΛΠΙΔΑ, κ.α.