Πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας (Π.Σ.Ο.Π.Π) με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών για το 2021

Στράτος Ιωάννου: «Έχουμε επιτύχει υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συντονισμού όλων των υπηρεσιών με συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση ενώ είναι ιδιαιτέρως σημαντική η συμβολή των εθελοντών στην πρόληψη »

Με τηλεδιάσκεψη λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 και ώρα 11.00, υπό την προεδρία του κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα  την πρόληψη δασικών πυρκαγιών  και την καλύτερη αντιμετώπιση τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους αλλά και τη συνεισφορά τους στην πρόληψη και την επιτυχημένη αντιμετώπιση των προβλημάτων την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την επαγρύπνησή όλων για να συνεχίσουμε να έχουμε άριστα αποτελέσματα στην πολιτική προστασία. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρεύμα εθελοντισμού που αυξάνει στην περιοχή μας και συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην ενίσχυση της πολιτικής προστασίας.

 

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος οι Δήμαρχοι,  Πρέβεζας κ. Ν. Γεωργάκος, Ζηρού, κ. Ν. Καλαντζής, εκπρ. του Δ. Πάργας , ο υπεύθυνος Τμ. Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας κ. Ν. Παππάς, ο διοικητής της Π.Υ.  Περιφέρειας Ηπείρου ταξ. Απ. Βασδέκης, εκπρόσωπος του 8ο Α/ΑΠ. ΑΚΤΙΟΥ Αργ. Κωστούρος, ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Αθ.  Μικρούλης,  ο διοικητής της Π.Υ. Πάργας κ.  Β. Γιάννος, ο διοικητής της Π.Υ. Φιλιππιάδας κ.  Ευ. Μπαλατσός, από την Αστυνομία Πρέβεζας ο κ. Π. Κόκκαλης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Πρέβεζας κ. Β. Κορμέντζας,  εκπρ. Λιμεναρχείου Πρέβεζας, ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Πάργας /Ηγουμενίτσας κ. Π. Παπαδόπουλος, η Δ/ντρια της Δνσης Τεχνικών Έργων κ. Φ. Ρέπα, από την Εγνατία Οδό ο κ.  Γ. Γοδέβενος, από τις εθελοντικές οργανώσεις ΛΕΚ Πρέβεζας ο πρ. κ. Β. Ράπτης, από την Αερολέσχη Πρέβεζας, ο πρ. κ. Ν. Σαμπράκος, κ.α.