Καιρός

Σε εξέλιξη η προσπάθεια για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπη

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών, η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια (την οποία εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου), η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ για την συγκέντρωση χρημάτων για την Κασσώπη.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση που αποτέλεσε τη συνέχεια της αντίστοιχης εκδήλωσης που είχε γίνει στην Πρέβεζα στις 19/10/2016 είχε σαν σκοπό να παρουσιάσει και στην Αθήνα το πρόγραμμα Crowdfunding με τον τίτλο «MyKassopi” για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης μέσω της πλατφόρμας της Εθνικής Τράπεζας και αποσκοπούσε στην συμπλήρωση του ποσού των 80.000 για την πραγματοποίηση της μελέτης για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, ποσό που θα ξεκλειδώσει περίπου 2,5 εκ ευρώ, εγκεκριμένα χρήματα από το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε σημαντική.

“Μετά από τη συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμά μας για τη στήριξη της Κασσώπης των συμπολιτών μας, των Ηπειρωτών, που από το υστέρημά τους θέλησαν αν συνδράμουν σε έναν ωραίο σκοπό, έρχονται και οι υπόλοιποι Έλληνες, να συνδράμουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της συγκέντρωσης 80.000 ευρώ για την μελέτη αποκατάστασης της Κασσώπης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες που προωθούν τη δράση ακόμη και αν δεν έχουν συμβάλει οικονομικά και κάθε Ηπειρώτη και κάθε Έλληνα που συνέβαλλε έστω και 1 ευρώ για την επίτευξη αυτού του στόχου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις επιχειρήσεις που σε χαλεπούς καιρούς βάζουν πλάτη και στηρίζουν κάθε προσπάθεια που έχει ξεκάθαρα αναπτυξιακό χαρακτήρα, όπως το Πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών. Φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω το Διάζωμα και προσωπικά το Σταύρο Μπένο για την ωραία πορεία που βαδίζουμε μαζί. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, η δράση θα διαρκέσει έως 31.12.16 και καλώ για άλλη μια φορά όλο τον κόσμο να βοηθήσει, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις ώστε το πανέμορφο θέατρο της μοναδικής Κασσώπης να αποκατασταθεί και να ζωντανέψει”.