ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Νέες προσεγγίσεις για βιώσιμη καλλιέργεια τομάτας στο θερμοκήπιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ: «Νέες προσεγγίσεις για βιώσιμη καλλιέργεια τομάτας στο θερμοκήπιο»

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας και το Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα:

“Νέες προσεγγίσεις για βιώσιμη καλλιέργεια τομάτας στο θερμοκήπιο”

την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 και ώρα 9:30 π.μ.

στη Θεοφάνειο Αίθουσα του Δήμου Πρέβεζας.

Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σχετικά με ορισμένες νέες τεχνολογικές εξελίξεις στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες τομάτας καθώς και για την συμβολή του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού προγράμματος TOMRES (HORIZON2020) στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αυτές δημιουργούν. Μετά το τέλος των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε πειραματική βιολογική καλλιέργεια τομάτας θερμοκηπίου στην Πρέβεζα, όπου εφαρμόζονται ορισμένες από τις τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος TOMRES.

Ομιλίες

Δημήτρης Σάββας, Καθηγητής, Δ/ντής Εργαστηρίου Κηπευτικών Καλλιεργειών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Νέες τεχνολογίες για βιώσιμα συστήματα καλλιέργειας τομάτας: Η συμβολή του ερευνητικού προγράμματος “TOMRES”»

Γιώργος Πατακιούτας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Γεωπονική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Νέες μέθοδοι και μέσα ολοκληρωμένης και βιολογικής φυτοπροστασίας στα θερμοκήπια»

Αντώνης Παρασκευόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας: «Εχθροί και ασθένειες της τομάτας στο θερμοκήπιο»

Τάσος Γάτσιος, Γεωπόνος ΔΑΟΚ Πρέβεζας, Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: «Βιολογική καλλιέργεια τομάτας σε θερμοκήπιο στην Πρέβεζα;»

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

 

 

Αφίσα - Ημερίδα Πρέβεζας
Πρόγραμμα ημερίδας-Πρέβεζα 3 Μαίου-R